ResidualVM Forum

ResidualVM :: Forum
It is currently Tue Sep 29, 2020 7:48 pm

All times are UTC




Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri May 24, 2013 8:56 pm 
Offline

Joined: Fri May 24, 2013 8:55 pm
Posts: 1
Hey everyone,

I finally figured out how to get the game running. However, when I'm talking to someone, sometimes the screen just goes white and I can't see anything. It stays that way until I hit "esc" and then it jumps to the next part of the game.

Anyone else have this problem? Is there a known fix?

Thanks!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat May 25, 2013 12:18 pm 
Offline
ResidualVM Developer
User avatar

Joined: Wed Nov 24, 2010 2:44 am
Posts: 325
What platform, what language version of the game, and what version of ResidualVM?

Also, software rendering, or OpenGL?


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 01, 2013 10:22 am 
Offline

Joined: Sat Jun 01, 2013 10:09 am
Posts: 2
Since the OP seems to have vanished I'll hijack this because I get the same problem and I found something that worked for me.

Platform:
Win7 64bit

ResidualVM version:
0.1.1 (Feb 10 2013 21:59:36)
0.2.0gite729ab6 (May 23 2013 22:37:43)

Software or OpenGL:
OpenGL

I get the following in the text window when I run with HW rendering:
Code:
User picked target 'grim-win' (gameid 'grim')...
  Looking for a plugin supporting this gameid... Grim Engine
  Starting 'Grim Fandango'
WARNING: INFO: GL RED bits: 8!
WARNING: INFO: GL GREEN bits: 8!
WARNING: INFO: GL BLUE bits: 8!
WARNING: INFO: GL APLHA bits: 8!
WARNING: INFO: GL Z buffer depth bits: 32!
WARNING: INFO: GL Double Buffer: 1!
WARNING: INFO: GL Stencil buffer bits: 8!
I have an ATI Radeon HD4850 card with driver version 8.56.1.16 (Microsoft WDDM 1.1). Perhaps that has something to do with it.

What worked for me was to use software rendering. Just make sure you don't have override in the game options, that threw me off at first.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 01, 2013 10:18 pm 
Offline
ResidualVM Developer
User avatar

Joined: Wed Nov 24, 2010 2:44 am
Posts: 325
Try to add:
use_arb_shaders=false

to your residualvm.ini file. (See Readme for location).


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 02, 2013 12:57 pm 
Offline

Joined: Sat Jun 01, 2013 10:09 am
Posts: 2
Quote:
Try to add:
use_arb_shaders=false

to your residualvm.ini file. (See Readme for location).
Thanks but that didn't do the trick, still the white screen and the same errors.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 12, 2013 11:33 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Jul 19, 2011 2:51 am
Posts: 327
Location: aka ThunderPeel2001
I'm hearing other people complain about this issue on my blog, too.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited